Pstruh zapečený se žampiónovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 692 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 133 mg
 - Draslík 1891.4 mg
 - Vláknina 15150 mg
 - Vitamín A 15150 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sterilované žampióny slijeme, necháme je okapat a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Pstruhy očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Opečené ryby z pánve vyjmeme a nakrájíme na menší kousky. Do pánve dáme nakrájenou cibuli, žampióny, slaninu a vše krátce osmažíme. Potom do pánve přilijeme pivo, vmícháme rajčatový protlak a směs necháme provařit.
 - 
                                3
Z alobalu vystřihneme čtyři větší čtverce, rozložíme na ně plátky brambor, které osolíme. Na ně dáme kousky opečených pstruhů a polijeme je žampionovou směsí z pánve. Čtverce alobalu zabalíme, dáme na plech a pstruhy zapečeme ve vyhřáté troubě.