Kuře na pivu se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1314 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 1077 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 258 mg
 - Draslík 1891 mg
 - Vláknina 7590.8 mg
 - Vitamín A 7590.8 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 73.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře naporcujeme a ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
V kastrolu rozpálíme olej a kousky kuřete opečeme dohněda. Přidáme najemno nakrájenou šalotku, zalijeme pivem a svaříme cca na polovinu jeho množství. Poté kuře zalijeme do poloviny vývarem, zakryjeme a asi 30min podusíme. Přilijeme smetanu a povaříme ještě cca 1min.
 - 
                                3
Mezitím nakrájíme žampiony na plátky, rozpálíme máslo a žampiony zakápneme citronovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem a orestujeme.
 - 
                                4
Kousky kuřete přemístíme do mísy. K žampionum přecedíme omáčku z kuřete. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme kuře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.