Houbové karbanátky
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
 - 600 g Houby čerstvé
 - 500 ml Voda pitná
 - 56 ml Olej rostlinný
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 šálek Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 516 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 277.1 mg
 - Draslík 937.2 mg
 - Vláknina 11036.5 mg
 - Vitamín A 11036.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Do cibulového vývaru namočíme žemle.
 - 
                                2
Houby očistíme, nakrájíme a osmažíme na rozškvařené slanině s kmínem a pepřem. Přidáme vařenou cibuli, vymačkané žemle, 3 vejce a vše promícháme. Pokud je směs řídká, přisypeme strouhanku.
 - 
                                3
Ze směsi tvoříme karbanátky, obalujeme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji.