Kuře s mandlemi
Suroviny
- 400 g Cibule
 - 200 g Solamyl
 - 1000 g Kuřecí prsa
 - 10 g Sůl
 - 200 g Vejce slepičí
 - 200 g Mandle
 - 300 g Pórek
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 20 g Glutasol
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 200 g Paprika sterilovaná
 - 10 g Zázvor mletý
 - 50 g Česnek
 - 240 ml Víno bílé
 - 100 ml Vývar drůbeží
 - 300 ml Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 848 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 165.4 mg
 - Draslík 800.5 mg
 - Vláknina 8925 mg
 - Vitamín A 8925 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 6.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsíčka opláchneme a nakrájíme i s kůží na malé kostičky. Osolíme, přidáme vejce a část máčeného škrobu. Zamícháme a necháme hodinu odležet.
 - 
                                2
V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a maso v něm prudce osmažíme. Necháme je okapat na cedníku a dáme stranou na teplo.
 - 
                                3
V menším množství tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, očištěný a opláchnutý pórek, žampiony, česnek a kapii, vše nakrájené na plátky.
 - 
                                4
Přidáme opečené kuře, oloupané, opražené mandle a zalijeme zálivem z vývaru, vína, glutasolu, mletého pepře, zázvoru a zbylého máčeného škrobu. Vše promícháme a krátce prohřejeme.