Myslivecké hovězí roštěnky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 100 g Slanina vepřová
 - 3 g Bobkový list
 - 300 g Lišky čerstvé
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 300 g Kompot borůvkový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 301 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 90.1 mg
 - Draslík 478.4 mg
 - Vláknina 3183.7 mg
 - Vitamín A 3183.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájené, osolené a opepřené hovězí roštěnky naklepeme a potřeme hořčicí. Na malé kostičky pokrájenou slaninu v hrnci rozškvaříme na křupavé škvarky. Vložíme připravené roštěnky a osmažíme je po obou stranách. Přidáme drobně rozsekanou cibuli, vložíme bobkový list a zalijeme vodou. Přiklopíme poklici, dusíme do měkka.
 - 
                                2
Očištěné, na tenké proužky pokrájené houby do měkka osmahneme v pánvi na rozehřátém másle. Měkké maso vybereme z hrnce, do šťávy vlijeme smetanu smíchanou s moukou a povaříme do zahuštění omáčky. Nakonec do omáčky vmícháme borůvkový kompot, prohřejeme a ihned stáhneme ze sporáku.
 - 
                                3
Teplé maso klademe na jednotlivé talíře, vedle masa rozdělíme teplé houby, vše přelijeme borůvkovou omáčkou, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.