Nejlepší krůtí prsíčka
Suroviny
- 150 g Cuketa
 - 800 g Krůtí prsa
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Citrony
 - 4 ks Žampiony čerstvé
 - 1 ks Šalotka
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 336 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 1652.6 mg
 - Vláknina 9536.3 mg
 - Vitamín A 9536.3 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou šalotku nakrájíme nadrobno, cuketu zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Citron oloupeme a rozdělíme na měsíčky.
 - 
                                2
V misce smícháme mouku se solí a pepřem (polovina dávky). Umytá a osušená krůtí prsa obalíme v ochucené mouce.
 - 
                                3
Na 3 lžících rozpáleného olivového oleje maso z obou stran usmažíme. Poté maso vyjmeme, na pánev nalijeme citronovou šťávu a víno. Necháme chvíli odpařit a zalijeme vývarem (nejlepší je krůtí vývar). Do vývaru vrátíme maso, zbylé máslo, které necháme rozpustit. Poté přidáme měsíčky z citronu, drobně posekanou petrželovou nať a dobře promícháme.
 - 
                                4
Na další pánvi na zbylém olivovém oleji orestujeme žampiony vcelku, osolíme a opepříme. Přidáme 50 g másla, cuketu a šalotku.
 - 
                                5
Na talíři servírujeme žampionovou směs a krůtí maso, které přelijeme citronovou omáčkou.