Podkrkonošský hubník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 159 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 255.1 mg
 - Draslík 867.8 mg
 - Vláknina 4764.9 mg
 - Vitamín A 4764.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby namočíme na několik hodin do studené vody. Pak je v osolené vodě uvaříme, scedíme a nadrobno nakrájíme.
 - 
                                2
Žemle rozkrájíme na kostky, zalijeme mlékem, posypeme krupicí a přidáme vejce. Vše zlehka zamícháme. Dle potřeby přidáme vodu, ve které se houby vařily.
 - 
                                3
Nadrobno nasekanou cibuli necháme zpěnit na části tuku, poté přidáme houby, rozetřený česnek, sůl a majoránku. Krátce osmažíme a přidáme k žemlím. Na závěr okořeníme mletým pepřem, promícháme a dáme do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Upečeme ve vyhřáté troubě.