Bramborová polévka na kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 683 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 9.4 mg
 - Draslík 502.5 mg
 - Vláknina 3889.4 mg
 - Vitamín A 3889.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory opláchneme a nakrájíme na tenčí plátky. Zalijeme je vývarem, přidáme opláchnuté houby a bobkový list a částečně uvaříme.
 - 
                                2
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji odvarem z brambor a nejméně půl hodiny vaříme.
 - 
                                3
Potom zásmažku vlijeme do předvařených brambor a dobře promícháme.
 - 
                                4
Uvedeme do varu, přilijeme mléko a zvolna vaříme, až jsou brambory téměř měkké, ne rozvařené.
 - 
                                5
Nakonec polévku dochutíme octem a polévkovým kořením a přisolíme.
 - 
                                6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.