Domácí knedlíky s houbovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 500 g Lišky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • 3 ks Cibule
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 2.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 polévková lžíce Podmáslí kysané 1%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1269 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 160.2 mg
  • Draslík 768.4 mg
  • Vláknina 16219.4 mg
  • Vitamín A 16219.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 397.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem si připravíme domácí "Crème fraîche". Vyšleháme 2,5 dl zakysané smetany se 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak vše zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin odstát.

  • 2

    Druhý den uvaříme knedlíky: do mísy dáme rohlíky, nakrájené na malé kostičky, přidáme k nim vajíčka a mléko, dobře vše promícháme, potépřidáme Maizenu (škrob), drobně pokrájený a omytý kerblík, pepř, muškátový oříšek, sůl (1 lžičku), znovu těsto dobře zpracujeme a necháme odpočinout.

  • 3

    Tvrdé lesní houby (hřiby, lišky) očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky, očištěné cibule nakrájíme nadrobno. Omyjeme snítku libečku a rozkrájíme ho nadrobno.

  • 4

    V hrnci rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli. Stálým mícháním ji osmažíme do zlatova, přidáme houby, ochutíme je solí, kmínem, libečkem a vydusíme je z vody. Když se začnou smažit, přimícháme domácí "Crème fraîche" a pod pokličkou dusíme 10 minut.

  • 5

    Ve druhém hrnci přivedeme k varu 2,5 litru vody se solí (1 lžička). Vypracované těsto na knedlíky dáme na pomoučněný vál, rozdělíme na 12 dílů, vytvoříme 12 kulatých knedlíků. Pokládáme je do vařící vody a pomalu vaříme vaříme 12 - 15 minut.

  • 6

    Ragů podáváme s rozpůlenými knedlíky.

Komentáře k receptu