Pošírovaná vejce
Suroviny
- 100 g Řeřicha
- 100 g Kopřiva
- 100 g Šťovík
- 100 g Pampeliškové listy
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 g Jogurt bílý
- 1 ks Cibulka jarní
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.12 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 493.9 mg
- Draslík 653.8 mg
- Vláknina 6649.8 mg
- Vitamín A 6649.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Oprané a osušené žampiony nakrájíme na plátky. Bylinky opereme, osušíme a nasekáme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme bylinky s cibulkou a žampiony, podusíme, osolíme, opepříme.
-
3
Po 4 minutách přidáme jogurt, ihned odstavíme z ohně.
-
4
Do kastrůlku vlijeme 1 dcl vody, přilijeme citronovou šťávu, zahřejeme, poté do lázně rozklepneme vejce a pošírujeme.
-
5
Bylinky rozložíme na talíře a servírujeme se dvěma pošírovanými vejci na jednu porci.