Huspenina ze zvěřiny
Suroviny
- 750 g Zaječí kýta
- 130 g Žampiony čerstvé
- 300 ml Voda pitná
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Pórek
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Jalovec
- 4 plátek Želatina bílá plátky
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- 2 polévková lžíce Víno portské
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- 1 polévková lžíce Víno madeira
- 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 12 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 99.4 mg
- Draslík 1208.1 mg
- Vláknina 9627.5 mg
- Vitamín A 9627.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaječí stehna osolíme a opepříme. Zeleninu nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a stehna na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Přidáme připravenou zeleninu, jalovec, tymián a zalijeme 150 ml vody. Necháme 30 minut podusit. Želatinu dáme do studené vody a nakrájíme si žampiony. Z pánve vyjmeme stehna, vývar scedíme, přidáme do něj žampiony a necháme přejít varem, následně opět vyjmeme.
-
2
Stehna obereme a maso nakrájíme na kostky. Želatinu rozpustíme ve vývaru, přidáme víno, ocet a madeiru, okořeníme.
-
3
Do formy (nejlépe na paštiku), naklademe maso, žampiony a zalijeme vývarem se želatinou. Tuto směs necháme přes noc ztuhnout na chladném místě.