Alpský toust
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1239 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 120.5 mg
- Draslík 541.3 mg
- Vláknina 6245 mg
- Vitamín A 6245 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Podrtíme 2 stroužky česneku. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek a zvolna průběžně promícháváme 1-2 minuty, zpěníme. Přidáme mouku a 2 minuty ji pražíme. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a 5 minut je s moukou povaříme. 
- 
                                2Vlijeme víno, průběžně promícháváme a vaříme 5 minut, až vše zhoustne. Po částech přidáváme sýr, mícháme jej, aby se roztavil. Potom přidáme žampiony, estragon, podle chuti osolíme a opepříme a 3 minuty povaříme, až houby změknou. 
- 
                                3Zbylý stroužek česneku rozřízneme napůl. Pod horkým grilem smažíme 
- 
                                4z obou stran tousty a po jedné straně je vždy potřeme česnekem. 
- 
                                5Z počesnekované strany tousty potřeme máslem, položíme je na vyhřáté talíře a zalijeme sýrovou směsí. Servírujeme, zdobíme nasekanou petrželovou natí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        