Slavnostní indické kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 125 g Fazolové lusky zelené
  • 225 g Květák
  • 225 g Brambory
  • 175 g Žampiony čerstvé
  • 175 g Rýže Basmati
  • 25 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Jablka
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 dl Vývar zeleninový
  • 1.5 dl Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Garam masala
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1067 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 8.1 mg
  • Draslík 1285.7 mg
  • Vláknina 24745.5 mg
  • Vitamín A 24745.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, celer a pokrájené jablko a smažíme 4 minuty. Přidáme kari a zázvor a povaříme ještě minutu.

  • 2

    Necháme okapat cizrnu a s pokrájenými fazolkami, květákem, bramborami, vývarem, hrozinkami, žampiony a rajčatovým protlakem přidáme do cibulové směsi. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 40 minut.

  • 3

    Smícháme mátu a jogurt v misce a zakryté dáme vychladit do lednice.

  • 4

    Ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou uvaříme rýži, až změkne. Necháme okapat, propláchneme vodou a necháme znovu okapat.

  • 5

    Do kari vmícháme těsně před podáváním garam masalu.

  • 6

    Hotový pokrm rozdělíme na 4 talíře a podáváme s rýží. Ve zvláštní misce podáváme mátu s jogurtem.

Komentáře k receptu