Zbojnický bůček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 100 g Anglická slanina
  • 150 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 1000 g Vepřový bok
  • 40 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Tuk
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Paprikové lusky čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 1684 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 88.3 mg
  • Draslík 307.3 mg
  • Vláknina 1178 mg
  • Vitamín A 1178 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky.

  • 2

    Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách obalíme v prosáté mouce. Na rozehřátém tuku je po obou stranách opečeme a vyjmeme.

  • 3

    V tuku od opékání masa opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky, najemno nakrájenou cibuli a očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Do směsi přidáme očištěnou, na nudle krájenou papriku, mírně podlijeme vodou, osolíme a přimícháme na kostičky nakrájený uzený sýr.

  • 4

    Opečené plátky masa vložíme do směsi a krátce podusíme.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu