Zbojnický bůček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 72 g
- Sodík 1684 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 88.3 mg
- Draslík 307.3 mg
- Vláknina 1178 mg
- Vitamín A 1178 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky.
-
2
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách obalíme v prosáté mouce. Na rozehřátém tuku je po obou stranách opečeme a vyjmeme.
-
3
V tuku od opékání masa opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky, najemno nakrájenou cibuli a očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Do směsi přidáme očištěnou, na nudle krájenou papriku, mírně podlijeme vodou, osolíme a přimícháme na kostičky nakrájený uzený sýr.
-
4
Opečené plátky masa vložíme do směsi a krátce podusíme.
-
5
Ihned podáváme.