Americká pizza
Suroviny
- 500 g Cuketa
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Rajčata
- 100 g Žampiony čerstvé
- 3 g Cukr krupice
- 150 g Vepřová plec
- 3.75 g Droždí
- 8.75 ml Olej olivový
- 53.75 ml Voda pitná
- 125 ml Mozzarela na pizzu 40%
- 100 ml Protlak rajčatový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 0.25 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1738 kcal
- Sacharidy 267 g
- Tuky 39 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 53.3 mg
- Draslík 1273.9 mg
- Vláknina 29446 mg
- Vitamín A 29446 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Základní těsto na pizzu [20279]:
-
2
Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
-
3
Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
-
4
Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
-
5
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
-
6
Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.
-
8
Pizza korpus potřeme rajčatovým protlakem, poklademe plátky cukety, plátky rajčat, hub a nakonec položíme na jemné nudličky nakrájené vepřové maso ochucené solí, pepřem a oreganem. Pizzu vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut při teplotě 180 stupňů. Ke konci pečení nasypeme na pizzu sýr a zapékáme do doby než bude sýr roztavený.