Asijský houbový hrnec
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr krystal
- 3 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 5 ks Hořčičné semínko
- 0.75 l Vývar zeleninový
- 0.1 l Ocet vinný
- 1 kg Brambory
- 0.3 kg Hlíva ústřičná
- 0.3 kg Žampiony čerstvé
- 0.3 kg Křemenáče
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1035 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 28.7 mg
- Draslík 1696.4 mg
- Vláknina 20375.2 mg
- Vitamín A 20375.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby pečlivě očistíme a nasekáme nadrobno. Cibuli zbavíme slupky a najemno nasekáme.
-
2
Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a cibuli zlehka osmahneme. K cibuli zamícháme houby a celou směs smažíme asi 3 minuty.
-
3
Zalijeme vývarem, ochutíme bobkovým listem a zrnky koření.
-
4
Brambory zbavíme slupky, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na malé kostičky a vaříme je v osolené vodě.
-
5
Brambory společně s vodou přilijeme k houbám. Zalijeme kapkou octa, přidáme špetku cukru a pepře. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu a ihned podáváme.