Zeleninový salát s ostrou zálivkou
Suroviny
- 100 g Žampiony - sterilované
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 ks Brokolice
- 1 ks Zelí čínské
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 6 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 794 mg
- Vláknina 12438.3 mg
- Vitamín A 12438.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 149.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici, fazolové lusky a zelí omyjeme studenou vodou a necháme okapat. Brokolici pak rozebereme na růžičky, fazolové lusky příčně nakrájíme na čtvrtiny a čínské zelí rozkrájíme na nudličky. Žampiony scedíme, opláchneme studenou vodou a rozkrájíme na plátky. Připravenou zeleninu smícháme v míse.
-
2
V druhé míse si z olejů, medu a octa připravíme zálivku, dochutíme ji chilli kořením, pepřem a solí a přelijeme na salát.
-
3
Vše důkladně promícháme, rozdělíme do misek a podáváme.