Žampiónová polévka s pórkem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 217 mg
- Vláknina 3085.2 mg
- Vitamín A 3085.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z hladké mouky a oleje připravíme světlou jíšku, ve které orestujeme oloupanou mrkev nakrájenou na malé kostičky. 
- 
                                2Zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme. 
- 
                                3Do vařícího základu přidáme očištěné žampióny nakrájené na plátky, sůl, kmín a kostku bujónu. 
- 
                                4Vaříme 10 minut, potom přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a vaříme dalších 10 minut. 
- 
                                5Nakonec do polévky přidáme sušenou nebo čerstvou petrželku a odstavíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                         
                            
