Zapečený telecí steak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra telecí
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 120 g Rajčata
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Telecí kýta
  • 80 g Olivy nakládané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.23 dl Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 298.9 mg
  • Draslík 788.6 mg
  • Vláknina 2679.8 mg
  • Vitamín A 2679.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na másle osmahneme očištěná, na kostičky nakrájená telecí játra, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a na plátky nakrájené žampiony. Vše zakapeme brandy a osolíme.

  • 2

    Na jiné pánvi na oleji opečeme naklepané telecí řízky z omyté kýty. Upravíme je na mísu, pokryjeme připravenou játrovou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme olivami. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Podáváme se smaženými bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu