Telecí brzlík zapečený s chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Okurky nakládané
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 600 g Telecí brzlík
  • 40 g Lanýž
  • 400 g Chléb toastový
  • 250 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2052 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 411 mg
  • Draslík 1116.1 mg
  • Vláknina 11129.5 mg
  • Vitamín A 11129.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brzlíky vhodíme na 3 minuty do horké vody, vyjmeme, vložíme do studené vody a jakmile se ochladí, vymačkáme je a nakrájíme na plátky. Každý plátek posypeme solí a pepřem.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, na dno pekáčku vyskládáme plátky toastového chleba, na každý chlebový plátek položíme plátek brzlíku, na ně pak plátky lanýže, zalijeme bešamelem, zakapeme máslem, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 45 minut.

  • 3

    Brzlíky rozdělíme na talíře a obložíme pokrájenými kyselými okurkami.

Komentáře k receptu