Polévka hovězí rychlá (blesková)

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5 porcí

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Nudle vaječné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 2062.8 mg
  • Vláknina 23936.8 mg
  • Vitamín A 23936.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 481.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso dáme do studené vody, dobře rozmícháme (jinak se udělají hrudky) a vaříme 15 min.

  • 2

    Přidáme zeleninu pokrájenou na nudličky a vaříme dalších 15 min.

  • 3

    Poté přidáme nudle či jiné obiloviny a dovaříme.

  • 4

    Po odstavení posypeme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 02.03.2016 11:03:56

Dovolím si upozornit na nesrovnalosti v receptu, co se gramáží týká. Na 400 g masa je 1 lt vody dost málo, opačně je zase hodně 2 ks hlávkové kapusty (leda že by to měla být růžičková :-), a jaké množství je 1 ks nudlí? Polévka je nazvaná hovězí, tak i maso by mělo být jen hovězí mleté a ne mix. Jinak tuto polévku dost často dělávám, dá se i dobře zmrazit pro toho, kdo si potřebuje udělat z nějakého důvodu zásobu. Vše dávám "od oka", zeleninu mám ráda v mixu a dochutím si ji dle vlastní chuti. Dávám do ní jak těstoviny, tak třeba kapání nebo rýži.
Za nesrovnalosti v receptu nemůžu dát palec nahoru

Odpovědět