Tortilla s paprikovou klobásou a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Klobása Chorizo
  • 120 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Brambory rané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 448 mg
  • Draslík 187.6 mg
  • Vláknina 2554.8 mg
  • Vitamín A 2554.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, česnek a nahrubo nastrouhané brambory.

  • 2

    Směs smícháme s rozšlehanými vejci a na kostky nakrájenou klobásou, osolíme a opepříme. Dle chuti můžeme přidat nasekané čerstvé oregano (či tymián).

  • 3

    Směs rozprostřeme na pánev s rozehřátým olejem a smažíme 10-12 minut. Pak tortillu opatrně obrátíme a dalších asi 7 minut opékáme dozlatova i z druhé strany.

Komentáře k receptu