Telecí kolena po selsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Telecí koleno
  • 600 g Brambory
  • 300 g Hrášek
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Karotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1283 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1759 mg
  • Vláknina 15236.3 mg
  • Vitamín A 15236.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kolena rozřízneme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a na pánvi v rozpáleném oleji osmažíme.

  • 2

    Kolena přendáme do hrnce, přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a karotku, posekané bylinky, zalijeme vývarem a povaříme půl hodiny. Nyní přidáme kostičky brambor, čerstvý hrášek, přilijeme vývar, aby byla zelenina ponořená, povaříme ještě 30 až 40 minut.

  • 3

    Maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Hrnec stáhneme z ohně nebo ještě chvíli povaříme, aby se tekutina odpařila na požadovanou hustou.

Komentáře k receptu