Pizzaiola steak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.07 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 450.5 mg
  • Vláknina 5517.5 mg
  • Vitamín A 5517.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme konzervovaná rajčata v mixéru. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, až zesklovatí. Přidáme rozmixovaná rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř a majoránku.

  • 2

    Maso si nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej a po obou stranách steaky osmahneme.

  • 3

    Jakmile nám omáčka zhoustne, vmícháme nasekanou petrželovou nať a cukr.

  • 4

    Z pánve na steaky odlijeme nadbytečný tuk a přidáme do ní z druhé pánve rajčatovou omáčku.

  • 5

    Vše prohřejeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu