Bramborové karbanátky z telecích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Strouhanka
  • 250 g Játra telecí
  • 600 g Brambory
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 6.67 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 220.9 mg
  • Draslík 619.7 mg
  • Vláknina 7536.7 mg
  • Vitamín A 7536.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra umeleme na masovém strojku, syrové brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu. Játra s bramborami promícháme, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, vejce, strouhanku a vymícháme těsto.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, tvarujeme karbanátky a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

  • 3

    Karbanátky vyskládáme na servírovací mísu a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu