Nádivka do mexických tortil

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř cayenský
  • 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 80 g Paprika červená
  • 2 g Chilli koření mleté
  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 25 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Olej olivový
  • 3 ml Tabasco
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 842 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 46.5 mg
  • Draslík 475.2 mg
  • Vláknina 3694.8 mg
  • Vitamín A 3694.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, červenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky, nakládanou kukuřici scedíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme mleté hovězí maso a podusíme, dokud se vlastní šťáva neodpaří. Osolíme, opepříme a orestujeme. Vařečkou maso rozdrobíme. Nyní přidáme cibuli s česnekem a osmahneme. Přisypeme papriku, rajčata, kukuřici, přidáme rajčatový protlak, zakápneme tabascem, ochutíme chilli kořením a podusíme přibližně 8 až 10 minut.

Komentáře k receptu