Vydatné závitky z hovězího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 50 ml Voda pitná
  • 4 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Párky Frankfurtské
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 2577 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 256 mg
  • Draslík 254.4 mg
  • Vláknina 5806 mg
  • Vitamín A 5806 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé je oloupeme a rozpůlíme. Stroužky česneku nasekáme narobno. Cibuli najemno nakrájíme. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší plátky. Okurky rozkrojíme na poloviny a párky nakrájíme na menší kousky tak, aby nebyly delší než plátky masa.

  • 2

    Plátky masa mírně ochutíme solí a pepřem. Každý takto připravný plátek potřeme hořčicí a urovnáme na něj plátek slaniny, polovinu vejce, kousek sterilované okurky a kousek párku. Potom každý plátek zabalíme a zajistíme párátkem, kouslem špejle, nebo grilovací jehlou. Takto připravené závitky obalíme v bezlepové mouce.

  • 3

    Na rozpáleném oleji za stálého míchání necháme zesklovatět cibulku. Na orestovanou cibuli přidáme připravené závitky, které orestujeme ze všech stran. Po orestování závitky zalijme vodou, zaprášíme mletou paprikou a přisypeme nasekané stroužky česneku. Závitky za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka.

  • 4

    Podáváme horké s vařenou rýží a zeleninovou oblohou.

Komentáře k receptu