Kostky z telecí kýty s marsalou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 300 g Telecí kýta
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 70 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Víno Marsala
  • 3 polévková lžíce Mouka mandlová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 756 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 697.8 mg
  • Vláknina 3885.3 mg
  • Vitamín A 3885.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme řízky a z nich kostky. Spařené mandle oloupeme a nakrájíme na plátky. Kostky masa potřeme rozšlehaným bílkem, obalíme v mandlovém prášku a nakrájených mandlích. Maso vkládáme do rozpáleného oleje a na středním plameni smažíme zhruba 8 minut za občasného míchání. Nakonec maso osolíme a opepříme.

  • 2

    V mezičase smícháme smetanu s marsalou, necháme přejít varem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Maso podáváme s omáčkou a s mandlemi, které odpadly při smažení.

Komentáře k receptu