Hovězí burgundské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 250 g Smetana na šlehání
  • 4 ml Pomerančová šťáva
  • 3 ml Šťáva z růžových grepů
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Víno červené
  • 8 dl Voda pitná
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 69.3 mg
  • Draslík 335.2 mg
  • Vláknina 2751.5 mg
  • Vitamín A 2751.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 9.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, naklepeme a nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm drobně rozsekanou cibuli, přidáme česnek a drobně pokrájenou slaninu. Na dno hrnce naskládáme připravené plátky masa, po obou stranách je opečeme. Zalijeme vínem, vodou, osolíme, tlakový hrnec uzavřeme a maso 30 minut povaříme do měkka.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme na tenké plátky rozkrájené žampióny. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou, podusíme do měkka. Ve smetaně rozkvedláme mouku, poté vlijeme do měkkých žampiónů. Šťávu z grepů dáme do vhodné nádoby, přidáme med, pomerančovou šťávu, dobře promícháme a přilijeme k žampiónům. Zamícháme, přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Dohromady smažíme a dusíme 10 - 15 minut.

  • 3

    Na jednotlivé talíře klademe plátky masa, vedle nich žampióny s omáčkou. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu