Plněné zelné listy ochucené bazalkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 120 g Rýže
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 128.5 mg
  • Draslík 966.7 mg
  • Vláknina 26771.8 mg
  • Vitamín A 26771.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 186.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    8 omytých zelných listů krátce povaříme, vyjmeme a tuhá žebra listů naklepeme.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém sádle osmahneme 1 nasekanou cibuli. Přidáme zbylé zelí najemno nakrouhané, vmícháme protlak, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka.

  • 3

    V míse smícháme mleté maso s rýží, zbylou nasekanou cibulí,vejci a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 4

    Masovou směs smícháme s podušeným zelím a lžící ji klademe na zelné listy. Zabalíme do závitků, které urovnáme do vymazaného pekáče. Do poloviny zalijeme vodou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Závitky pečeme asi 45 minut.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu