Pečené brambory s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 50 g Sýr Čedar
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Fazole
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 822 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 194 g
  • Sodík 685 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 104.5 mg
  • Draslík 1230.2 mg
  • Vláknina 14452 mg
  • Vitamín A 14452 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a mrkev nakrájíme na plátky a vmícháme je do mletého masa. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Pánev zalijeme vývarem, dochutíme worcesterskou omáčkou, solí, pepřem a bobkovým listem. Vaříme na mírném ohni 15 minut.

  • 2

    Mezitím si na plátky nakrájíme brambory, pět minut je povaříme v osolené vodě a uděláme z nich vrstvu v zapékací míse. Z masa vyjmeme bobkový list, vmícháme do něj fazole a ze směsi vytvoříme druhou vrstvu v zapékací míse. Takto několikrát maso a brambory proložíme.

  • 3

    Na závěr už jen vše posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Dáme do trouby a pečeme 20 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu