Znojemský hovězí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1745 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 60.8 mg
 - Draslík 423.5 mg
 - Vláknina 3601 mg
 - Vitamín A 3601 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nasekáme, osmažíme ji dorůžova na části tuku, přidáme mletou papriku a zpěníme ji. V základu osmahneme maso, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Krátce podusíme, maso podlijeme trochou vývaru a pod poklicí dusíme do poloměkka.
 - 
                                3
Potom šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dusíme, až maso změkne.
 - 
                                4
Měkké maso přendáme do jiné nádoby a přes hustý cedník na ně přecedíme omáčku. Ještě krátce povaříme.
 - 
                                5
Okurky nakrájené na nudličky a podušené na části tuku vložíme na každou porci při podávání.