Bratislavský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1456 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 65.8 mg
 - Draslík 314.3 mg
 - Vláknina 2246 mg
 - Vitamín A 2246 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.
 - 
                                2
Polovinu dávky cibule a zeleniny nakrájíme na plátky, osmahneme na třetině tuku a přidáme maso. V základu je osmahneme, osolíme, přidáme tymián, divoké koření a opláchnutý, oloupaný citron, nakrájený na plátky. Maso podlijeme teplým vývarem a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby doléváme teplým vývarem.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze dvou třetin tuku a prosáté mouky a dobře rozšleháme. Přidáme hořčici, cukr, mléko a trochu teplého vývaru a za stálého míchání provaříme.
 - 
                                4
Nakonec omáčku podle potřeby dosolíme a přes hustý cedník procedíme na maso. Druhou polovinu zeleniny nakrájíme na nudličky, přidáme k masu do omáčky a vše krátce podusíme.