Šťavnaté hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 5 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 dl Víno bílé
  • 0.5 kg Hovězí maso přední
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 913 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 1098.4 mg
  • Vláknina 3126 mg
  • Vitamín A 3126 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na sádle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, zprudka osmažíme. Podlijeme vývarem, pod poklicí dusíme přibližně 50 minut.

  • 2

    Potom zaprášíme moukou, přidáme na kolečka nakrájený česnek, osolíme, opepříme, podlijeme vínem, necháme dusit ještě 30 minut.

  • 3

    Nakonec posypeme majoránkou.

Komentáře k receptu