Boršč na polský způsob
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 100 g Okurky nakládané
 - 30 g Kopr čerstvý
 - 250 g Hovězí maso přední
 - 250 g Červená řepa
 - 100 g Petržel kořen
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 293 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 95.8 mg
 - Draslík 481.2 mg
 - Vláknina 6304.3 mg
 - Vitamín A 6304.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 86.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso vložíme do hrnce do studené vody spolu s mrkví, petrželí, celerem, cibulí a bobkovým listem. Pozvolna vaříme, dokud maso není měkké, asi 45 minut.
 - 
                                2
V jiném hrnci uvaříme zvlášť na nudličky nakrájenou červenou řepu ve vodě s octem.
 - 
                                3
Uvařené maso a zeleninu nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Čistý vývar necháme vařit a zalijeme smetanou, ve které dohladka rozmícháme mouku. Osolíme, opepříme, povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí. Do polévkové mísy vložíme nakládanou okurku nakrájenou na kostičky, scezenou řepu, nasekaný kopr a rozmixované maso a zeleninu. Vše zalijeme zahuštěným vývarem a podáváme v miskách ozdobené kopečkem šlehačky.