Turýnské hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mrkev kořen
  • 60 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Majoránka
  • 300 g Celer řapíkatý
  • 500 g Passata (drcená rajčata)
  • 150 ml Víno červené
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí maso přední
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 138 g
  • Sodík 963 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 132.2 mg
  • Draslík 1055.1 mg
  • Vláknina 11286 mg
  • Vitamín A 11286 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, přidáme nakrájené kostky hovězího, kostičky slaniny 2-3 minuty je středně zprudka dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.

  • 2

    Do pekáče nasypeme nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme, až změkne, ale ještě nemění barvu.

  • 3

    Vsypeme mouku, mícháme a dobře ji osmažíme. Přidáme passatu, vývar, červené víno, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Do pekáče vrátíme maso, přidáme celer, mrkev, česnek, majoránku, sůl, pepř a znovu přivedeme k varu.

  • 4

    Zakryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, až maso změkne. Ochutnáme, přisolíme, připepříme, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu