Vepřový bůček debrecínský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 1214 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 84.4 mg
 - Draslík 270.7 mg
 - Vláknina 624 mg
 - Vitamín A 624 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a rozřízneme na plát, který naklepeme doširoka.
 - 
                                2
Hovězí maso společně s cibulí umeleme, osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Vše promícháme.
 - 
                                3
Plát masa potřeme směsí, do středu položíme oloupané párky a maso zavineme do rolády. Převážeme provázkem a osolíme na povrchu.
 - 
                                4
Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, podlijeme vodou a za občasného přelévání vlastní šťávou pečeme v rozehřáté troubě doměkka.
 - 
                                5
Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby dosolíme a povaříme.
 - 
                                6
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.