Masové minikarbanátky s mangovým dipem
Suroviny
- 200 g Hovězí maso přední
 - 250 g Vepřový bok
 - 150 g Rukola
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mango
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř citronový
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1.5 polévková lžíce Kerblík
 - 1.5 polévková lžíce Kapary
 - 2 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 475 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 137.8 mg
 - Draslík 710.2 mg
 - Vláknina 5222.8 mg
 - Vitamín A 5222.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omyjeme kerblík a čerstvý kopr. Kerblík pokrájíme nadrobno, lístky z kopru otrháme a necháme na ozdobení.
 - 
                                2
Omyjeme prorostlý (libovější) bůček a přední hovězí maso. Nakrájíme ho na kousky a pomeleme. V míse ho promícháme s prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem, hořčicí, cibulí, strouhankou, bílým jogurtem, solí, drceným kmínem, kerblíkem a pepřem. Směs dobře promícháme a odložíme minimálně na 2-3 hodiny do chladničky.
 - 
                                3
Před vytvarováním karbanátků vmícháme do pomletého masa kapary, v rukách vytvarujeme malé karbanátky. Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova přibližně 20 minut.
 - 
                                4
Připravíme si mangový dip: do misky dáme majonézu, oloupané, na kousky pokrájené mango a citrónový pepř. Dochutíme solí, citrónovou šťávou (1-2 lžičky) a rozmixujeme tyčovým mixérem.
 - 
                                5
Omyjeme listy rukoly, ozdobně je rozložíme na mísu, poklademe k nim upečené karbanátky, které ozdobíme pomocí zdobícího sáčku mangovým dipem a lístkem kopru. Podáváme teplé.