Roštěnky po moravsku
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 200 g Celer bulvový
 - 100 g Cibule
 - 30 g Strouhanka
 - 200 ml Hovězí vývar základní
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Majoránka
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 5 stroužek Česnek
 - 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 432 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0.6 mg
 - Draslík 760.8 mg
 - Vláknina 9650.3 mg
 - Vitamín A 9650.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách.
 - 
                                2
Maso vyjmeme a na olej přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Trochu orestujeme, přidáme papriku a kmín. Promícháme a vrátíme zpátky plátky masa, podlijeme vývarem a dusíme 45 minut. Nyní přidáme brambory pokrájené na kostičky a celer nastrouhaný nahrubo. Dusíme dalších 15 minut. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Můžeme zahustit strouhankou.