Salát s grilovaným masem a pita chlebem
Suroviny
- 200 g Salát hlávkový
 - 125 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 4 ks Cuketa
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 4 plátek Chléb Pita
 - 2 polévková lžíce Mandle
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0.6 mg
 - Draslík 161.4 mg
 - Vláknina 5218 mg
 - Vitamín A 5218 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Silnější roštěnky potřeme olejem, osolíme, opepříme a grilujeme, aby byly středně propečené, uchováme teplé.
 - 
                                2
Pita chleby přepůlíme, potřeme olejem, osolíme a grilujeme dozlatova.
 - 
                                3
Cukety, podélně rozkrájené, potřeme také olejem a grilujeme, doměkka.
 - 
                                4
Smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, nastrouhanou kůru z citrónu, šťávu, petrželku, sůl a pepř.
 - 
                                5
Na plátky pita chleba rozdělíme nakrájené maso, salát, cukety, zakapeme zálivkou a posypeme mandlemi na nudličky.