Zeleninová letní roštěnka
Suroviny
- 2 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 3 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Bazalka
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 4 polévková lžíce Hořčice
 - 4 polévková lžíce Kečup
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 129 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 97.4 mg
 - Draslík 737.5 mg
 - Vláknina 2695.8 mg
 - Vitamín A 2695.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na plátky nakrájíme roštěnou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.
 - 
                                2
Dozlatova osmahneme cibuli a zaprášíme paprikou. Vložíme plátky masa a osmahneme je. Roštěnky podlijeme teplou vodou a dusíme.
 - 
                                3
Když maso změkne, přidáme nakrájená rajčata, papriky, kečup, tymián a bazalku dle chuti.