Hovězí maso dušené se zeleninou a brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 176 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 110 mg
 - Draslík 456.7 mg
 - Vláknina 7314.8 mg
 - Vitamín A 7314.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso nakrájíme na malé kostky, morek, mrkev a brambory na tenké plátky. Ostatní zeleninu rozkrájíme na drobno.
 - 
                                2
Zapékací mísu vyložíme na dně plátky morku a masa, poslíme, opepříme a následně dáme vrstvu osolených brambor a mrkve, cibule a posypeme sekanou zeleninou. Vrstvy opakujeme ještě jednou.
 - 
                                3
Pokrm dusíme v troubě cca 1 1/2 hodiny.
 - 
                                4
Podáváme v zapékací míse.
 - 
                                5
Jako přílohu podáváme saláty.