Hovězí mleté maso dušené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 20 g Zázvor celý
  • 4 g Skořice mletá
  • 8 g Kmín římský
  • 8 g Koriandr mletý
  • 400 g Brambory
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 4 g Chilli koření mleté
  • 8 g Kurkuma
  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1339 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 1666.5 mg
  • Vláknina 14002.7 mg
  • Vitamín A 14002.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, rajčata z konzervy scedíme, špenátové listy posekáme nahrubo.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme. Přisypeme zázvor, skořici, římský kmín, koriandr, chilli koření, kurkumu a orestujeme. Přiložíme maso a dusíme, dokud se vlastní šťáva neodpaří.

  • 3

    Přimícháme brambory, krátce orestujeme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme asi půl hodiny. Přimícháme špenát, krátce podusíme a odstavíme.

Komentáře k receptu