Srbské roštěnky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 100 g Šunka dušená
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 98 mg
 - Draslík 685.6 mg
 - Vláknina 3111.8 mg
 - Vitamín A 3111.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šunku rozkrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme a okraje nařízneme, opepříme, osolíme a obalíme je v mouce.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm prudce opečeme z obou stran a pak je vyndáme. Do vypečené šťávy nasypeme nakrájenou cibuli, papriku a rajčata a zeleninu krátce podusíme. Přidáme mletou papriku a hořčici, přilijeme pivo, promícháme, dáme zpět roštěnky a vše pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Během dušení přiléváme vodu.
 - 
                                4
Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme je šťávou se zeleninou, posypeme nakrájenou šunkou a podáváme.