Pečený rostbíf s bylinkovou remuládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 188 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 142.5 mg
 - Draslík 786.8 mg
 - Vláknina 274.3 mg
 - Vitamín A 274.3 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnec očistíme a ostrým nožem odstraníme vrchní blány. Maso stáhneme tenkým provázkem pro udržení tvaru.
 - 
                                2
Na marinádu otrháme z rozmarýnu jednotlivé jehličky a v nerezové misce smícháme s olejem, pepřem, solí a hořčicí. Touto směsí potřeme maso ze všech stran, odložíme na chladném místě a necháme marinovat min. 2 hodiny.
 - 
                                3
Poté rozpálíme pánev a maso zprudka po obou stanách opečeme. Přemístíme do porcelánové mísy a v troubě předehřáté na 160°C pečeme ca 50-60 minut pro úpravu medium. Po vyjmutí odstraníme provázek a necháme vychladnout.