Roštěnky opékané po provensálském způsobu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1194 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 145.1 mg
 - Draslík 802.8 mg
 - Vláknina 624.5 mg
 - Vitamín A 624.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme česnek a rozmačkáme jej. V misce smícháme se solí, pepřem a tymiánem. Česnekovou směsí potřeme plátky roštěnek.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a vložíme na něj roštěnky. Z obou stran je při vysoké teplotě opékáme 1 minutu, potom ztlumíme teplotu a opékáme 2-4 minuty z každé strany, podle toho, zda chceme, aby byly krvavé, středně propečené nebo hodně propečené. Vyndáme z pánve a zabalíme je do alobalu.
 - 
                                3
Slijeme tuk z pánve a vlijeme na ni víno a vývar, přidáme nadrobno nasekané sardelové řezy a tekutinu odpaříme na polovinu. Přimícháme do šťávy olivy a zahřejeme. Šťávu pak zjemníme máslem a přelijeme s ní hotové roštěnky. Nakonec maso posypeme nadrobno nasekaným tymiánem.