Zapečené roštěnky se zeleninou
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 5 g Pepř čtyř barev
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Citrony
 - 2 špetka Sůl
 - 5 dl Vývar z hovězích kostí
 - 0.09 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 404 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 165.6 mg
 - Draslík 472 mg
 - Vláknina 7291.3 mg
 - Vitamín A 7291.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné roštěnky po obvodu nařízneme, osolíme, naklepeme a posypeme lžící mouky. Zprudka je z obou stran v pánvi na rozpáleném oleji opečeme. Roštěnky vybereme, na stejném oleji osmahneme do zlatova na kolečka pokrájenou cibuli. Posypeme ji mletou paprikou, zalijeme vývarem, vložíme zpátky roštěnky, celý pepř, přiklopíme pokličkou a za častého obracení masa dusíme do měkka. Měkké maso poté vybereme.
 - 
                                2
Šťávu zahustíme zbylou moukou, dobře promícháme a povaříme. Nakonec do šťávy vlijeme zakysanou smetanu a stáhneme z ohně. V jiné pánvi na 100 g rozehřátého másla podusíme propláchnutou, dobře okapanou mraženou zeleninu.
 - 
                                3
Nakonec maso naskládáme na dno zapékací mísy, vymazané 50 g másla. Na maso pokládáme tenké plátky citrónu. Posypeme teplou zeleninou a přelijeme připravenou omáčkou. Vložíme do nahřáté trouby, krátce zapečeme.