Roastbeef s portugalskými bramborami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 7 g Paprika mletá sladká
  • 600 g Brambory
  • 20 g Rozmarýn
  • 12 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • 3 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1011 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 134.9 mg
  • Draslík 1286.4 mg
  • Vláknina 8809 mg
  • Vitamín A 8809 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso si naložíme den předem - osolíme a opepříme ho, potřeme hořčicí, paprikou a worcesterskou omáčkou. Vše do masa vmasírujeme. Potřeme olejem (stolním) a necháme v lednici přes noc.

  • 2

    Pečeme na 150 °C asi 40 minut.

  • 3

    Poté maso necháme 10 minut odstát a nakrájíme ho na tenké plátky.

  • 4

    Brambory uvaříme ve vodě neoloupané. Poté je trochu zmáčkneme, aby praskly.

  • 5

    Rozmarýn nasekáme a rozpálíme ho v oleji (můžeme použít i olivový olej). V tomto oleji postupně opečeme brambory.

Komentáře k receptu