Roastbeef s portugalskými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1011 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 134.9 mg
 - Draslík 1286.4 mg
 - Vláknina 8809 mg
 - Vitamín A 8809 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso si naložíme den předem - osolíme a opepříme ho, potřeme hořčicí, paprikou a worcesterskou omáčkou. Vše do masa vmasírujeme. Potřeme olejem (stolním) a necháme v lednici přes noc.
 - 
                                2
Pečeme na 150 °C asi 40 minut.
 - 
                                3
Poté maso necháme 10 minut odstát a nakrájíme ho na tenké plátky.
 - 
                                4
Brambory uvaříme ve vodě neoloupané. Poté je trochu zmáčkneme, aby praskly.
 - 
                                5
Rozmarýn nasekáme a rozpálíme ho v oleji (můžeme použít i olivový olej). V tomto oleji postupně opečeme brambory.