Domácí roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Kompot broskvový
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 6 plátek Hovězí roštěná plátky M.B.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 78 mg
  • Vláknina 2219.7 mg
  • Vitamín A 2219.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky velmi lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Vhodnou mísu vymažeme olejem a na dno položíme plátek roštěnky, potřeme olejem a položíme další plátek, opět potřeme a stejně pokračujeme u všech plátků. Necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne.

  • 3

    Roštěnky potom smažíme na pánvi a po usmažení je urovnáme na vymazaný pekáček těsně vedle sebe.

  • 4

    Na každou roštěnku položíme polovinu kompotované broskve a na ni polovinu hermelínu (sýr rozkrojíme podélně). Upevníme párátkem nebo jehlou.

  • 5

    Pokrm zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu