Roštěná s ledvinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 512 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 281.7 mg
 - Draslík 710.5 mg
 - Vláknina 1302.8 mg
 - Vitamín A 1302.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky nakrájíme na plátky, naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném sádle po obou stranách dočervena.
 - 
                                2
Nakrájíme najemno cibuli, lehce osmahneme na sádle a přidáme dobře očištěné a omyté ledvinky, které jsme nakrájeli na tenké plátky. Rychle je opečeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Rozšleháme vejce v hrnku, osolíme a usmažíme si postupně 4 menší omelety. Pak je přeložíme na půlku a položíme na každou roštěnku.
 - 
                                4
Podáváme s opékaným či vařeným bramborem a povrch roštěnky ozdobíme plátkem opečené slaniny a posypeme najemno nakrájenou petrželkou.